Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

DJChantelBAL

ABAN presenteert Gratis concert van Kankantrie @Motel Mozaique

Special guest: Papa Winti, de slangengod die ons allemaal verbindt.

Tijdens Motel Mozaique kan je kennis maken met deze Winti traditie. Beeldend kunstenaar Boris van Berkum (oprichter Showroom MAMA) en Wintipriesteres Marian Markelo (Nana Efua) presenteren ‘Papa Winti’ bestaande uit een maskerade, beeldende kunst en een live optreden van de Surinaamse muziekgroep Kankantrie.

Kankantrie speelt opzwepende Surinaamse dansmuziek, kaseko, en gaat zeker de Keti Koti Song live spelen, gecomponeerd door Hans Wessels en Lucas de Peinder. Dit lied gaat over de hedendaagse slavernij met als motto ‘IK BEN NIET TE KOOP’.

Ook DJ Chantelle zal zich zwaar geparfumeerd schandalig expressief presenteren; dit androgyne intergalactic wezen voelt Marian Markelo aan de tand over de Winti en de tradities. Het levensgrote masker Papa Winti zal dansen!

Kankantrie live op Motel Mozaique.
15:30-17:00 Toegang: gratis
Podium Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25
www.rotterdamseschouwburg.nl
www.motelmozaique.nl