Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keti Koti Festival Rotterdam start met bruisend programma, verzorgd door ABAN

Rotterdam viert de afschaffing van de slavernij de hele maand juni met een bomvol programma. ABAN verzorgde de aftrap met een spectaculaire maskerdans door de dansers van Untold in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Het leerzame programma met de lezing ‘Winti for Dummies’ van Marian Markelo, de lezing Nederlanders in de trans-Atlantische slavenhandel  het spreekuur Surinaamse genaeologie, de demonstratie Agnisa binden, waren druk bezocht. Speciaal voor kinderen werden er vrolijke verhalen verteld over spin Anansi, veel kinderen knustelden er op los in de workshop Dierenmasker maken

De titel van het programma Ik ben niet te koop is de strijdleus: ik ben niet te koop, jij bent niet te koop, niemand is te koop! Het zes meter hoge sculptuur als ode aan de Surinaamse moedergodin MAMA AISA siert de hal van de bibliotheek t/m 1 juli.

De hele maand juni zijn er activiteiten:
Voor het gehele programma check: www.ketikotirotterdam.nl

Meer nieuws